Andijviestamppot met Servero Rode Kool met Appel en gehaktbal

Andijviestamppot met Servero Rode Kool met Appel en gehaktbal

Een hartverwarmende klassieker uit de Nederlandse keuken

Deze stamppot is eenvoudig te bereiden en brengt de traditionele smaken van Nederlandse comfort food naar jouw bord.

Andijviestamppot met Servero Rode Kool met Appel en gehaktbal

Verwen jezelf met een hartverwarmende klassieker uit de Nederlandse keuken: Andijviestamppot met Servero Rode Kool met Appel en een sappige gehaktbal. Dit gerecht combineert de frisse smaak van knapperige andijvie met de zoete en lichtzure tonen van Servero Rode Kool met Appel, perfect gecombineerd met een heerlijke gehaktbal.

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 1 pot Servero Rode kool met Appel
  • 250 gram rauwe andijvie
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 10 gram roomboter
  • 50 ml melk
  • Peper en zout
  • Gehaktbal (of een ander stukje vlees naar keuze)

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Zet een grote pan met water op het vuur en kook hierin de aardappel totdat ze gaar zijn. Stamp vervolgens de aardappels fijn.
  2. Snijd de rauwe andijvie en voeg dit samen met de roomboter en een scheutje melk toe aan de gestampte aardappelen. Roer dit goed door en verwarm tot de andijvie geslonken is.
  3. Doe ondertussen de rode kool met appel in een pan en warm op laag vuur op. Bak ondertussen ook de gehaktbal (of een ander stukje vlees).
  4. Verdeel de andijviestamppot over 2 borden. Leg op ieder bord een gehaktbal (of een ander stukje vlees) en een portie Servero Rode Kool met Appel. Eet smakelijk!