Bananenbrood

Bananenbrood

Voor de echte liefhebber van zoete lekkernijen

Bakken van bananenbrood is niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar ook voor je zintuigen, omdat het je keuken vult met de heerlijke geur van versgebakken brood.

Bananenbrood

Dit smeuïge en smaakvolle baksel is een ware traktatie voor liefhebbers van zoete lekkernijen. Met de natuurlijke zoetheid en romigheid van rijpe bananen als basis, krijgt het brood een onweerstaanbare textuur en aroma. Of je nu van een eenvoudig bananenbrood houdt of liever wat extra's toevoegt zoals onze nieuwste Fruitcompotes.

Ingrediënten
voor 6 - 12 personen

  • 1 pot Servero Fruitcompote Mango, Appel, Abrikoos (of andere compote naar keuze)
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram havermout
  • 1 eetlepel kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een cakevorm met bakpapier klaar, of spuit deze in met bakspray.
  2. Mix de bananen met de eieren en havermout met een staafmixer tot een fijn en luchtig beslag. Spatel de compote, zout, kaneel en bakpoeder er voorzichtig doorheen.
  3. Doe alles in de cakevorm en bak het bananenbrood 1 uur in de oven. Laat goed afkoelen en snijd in plakjes. Eet smakelijk!

TIP:
Bananenbrood is een verantwoord baksel, dat smaakt naar cake! Een plak bananenbrood is ideaal als tussendoortje, ontbijt of dessert. Eigenlijk kan je met dit veelzijdige baksel alle kanten op. Geef jou bananenbrood een heerlijk tropische twist door een van onze nieuwste Fruitcompotes toe te voegen. Deze zijn gemaakt van 100% en verder niets, dus geen toevoegingen of toegevoegde suikers. Zo maak jij een lekker bananenbrood, zonder toegevoegd suiker!