Duurzaamheid

Duurzaamheid

Met hart voor de natuur

Bij Servero zijn we altijd aan het innoveren en onze producten aan het verbeteren ook op duurzaamheidsthema’s, zoals herkomst van onze grondstoffen, water- en energiegebruik, verpakkingen en recyclen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal in alles wat we bij Servero doen. We zijn ervan overtuigd dat het onze verantwoordelijkheid is om voedsel te maken op een manier die goed is voor jou én onze planeet. We begrijpen hoe belangrijk het is om het milieu te beschermen en te streven naar een duurzamere toekomst. Daarom doen we ons uiterste best om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en verantwoordelijkheid te nemen voor wat we doen. Bij Servero zijn we er trots op dat we voedsel maken met hart voor de natuur.

 

Onze grondstoffen en onze manier van produceren

Wist je dat al onze producten bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten? Onze producten bevatten dus geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Wij staan voor 100% natuurlijke ingrediënten en 100% smaak, dat is natuurlijk de lekkerste! Door ons innovatieve productieproces hoeven we geen conserveringsmiddelen toe te voegen om het product goed te houden. Hierdoor blijven de natuurlijke ingrediënten zo puur mogelijk, zodat je kan genieten van onze producten. Onze producten zijn lang houdbaar, waardoor je ook van onze groenten, fruit en peulvruchten kan genieten buiten het oogstseizoen om.

Een aantal van onze producten zijn biologisch. We hebben hiervoor ook een SKAL-certificering. De komende jaren zal het aantal biologische producten uitgebreid worden. Houd onze website en sociale media in de gaten voor onze nieuwe producten en innovaties!

 

Groene stroom en water

Onze producten maken we in onze eigen fabriek! Sinds januari 2023 gebruiken we groene stroom in onze fabriek. Daarnaast is het water wat wij gebruiken in onze fabriek afkomstig uit onze eigen bronnen. Het water wordt hergebruikt en gezuiverd in onze eigen biologische waterzuivering. Een deel van het water wordt ook gebruikt door lokale boeren. Daar zijn we trots op!

 

Onze verpakkingen

De Servero producten worden verpakt in glas, blik en kunststof. De keuze hiervoor is afhankelijk van het product dat verpakt moet worden en het gebruiksdoel. Onze glazen potten en blikken zijn erg duurzaam en kunnen volledig gerecycled worden.

De kunststof verpakkingen zijn nog niet volledig recyclebaar. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan onze knijpzakjes om dit te verbeteren. Meer over onze knijpzakjes lees je hier.

 

Verspilling

De gezinnen in Nederland worden steeds kleiner en de consumenten hebben steeds meer behoefte aan gemak. Wij zien deze ontwikkelingen en bieden daarom ook portieverpakkingen aan, die genoeg bevatten voor kleinere huishoudens. Het is toch zonde om een halve pot appelmoes weg te gooien?

Daarnaast worden onze appelmoes gemaakt van appels die net niet mooi genoeg zijn om in de supermarkt te liggen. De appels smaken net zo lekker, maar zien er anders uit. Daar maken wij onze overheerlijke appelmoes van!

 

Servero & PAKT

Om nog verder te verduurzamen zou hergebruik van onze glazen potten nog beter zijn. Daarom is Servero een samenwerking met PAKT aangegaan. PAKT is een project gestart, waarbij zij onderzoeken hoe glazen verpakkingen, zoals onze glazen appelmoespotten, hergebruikt kunnen worden. Ze werken dus aan een circulair retoursysteem. Dankzij hun slimme inzamel-, sorteer- en wastechnologie onderzoeken ze hoe glasverpakkingen hergebruikt kunnen worden, en wat daar nog allemaal voor nodig is. Servero draagt graag bij aan een project voor herbruikbaar glas. Volgens onderzoek stoot dit namelijk minder CO2 uit dan via de glasbak gerecycled glas.

Onze producten

Natuurlijk de lekkerste

Onze producten

Ontdek de heerlijke wereld van Servero! Met ons ruime assortiment aan hoogwaardige en smaakvolle producten hebben we voor elk moment van de dag iets lekkers te bieden. Onze producten worden zorgvuldig geselecteerd en bereid, met een constante focus op de hoogste kwaliteit en puurheid. Laat je verrassen door de uitgebreide mogelijkheden die onze producten bieden om jouw maaltijden en tussendoortjes nog smakelijker te maken. Ervaar zelf waarom Servero al jarenlang een favoriete keuze is voor liefhebbers van kwaliteitsproducten. Ontdek vandaag nog de heerlijke smaken en geniet van de voortreffelijke kwaliteit die Servero te bieden heeft!

Bekijk alle producten
Duurzaamheid