Parelcouscous salade met Servero Rode Biet en geitenkaas

Parelcouscous salade met Servero Rode Biet en geitenkaas

De perfecte combinatie van kleur, textuur en smaak

Deze salade is een feest voor zowel je ogen als je smaakpapillen, met zijn levendige kleuren, verfrissende ingrediƫnten en heerlijke smaak.

Parelcouscous salade met Servero Rode Biet en geitenkaas

Ontdek de perfecte combinatie van kleur, textuur en smaak met deze verrukkelijke Parelcouscous salade met Servero Rode Biet en romige geitenkaas. Deze salade is een feest voor zowel je ogen als je smaakpapillen, met zijn levendige kleuren, verfrissende ingrediënten en heerlijke smaak.

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 1 pot Servero Rode Biet
  • 2 builtjes parelcouscous
  • 9 takjes dille
  • 2 stengels bosui
  • 50 gram spinazie
  • 100 gram Geitenkaas honing schijfjes
  • 20 gram pistachenootjes
  • 15 gram olijfolie
  • Peper en zout
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 citroen
  • Zout & Peper

Zo maak je het

Parelcouscous:

  1. Kook de parelcouscous builtjes zoals aangeven staat op de verpakking. Hang daarna de builtjes in koud water om ze af te koelen.
  2. Maak de couscous builtjes open en doe deze in een grote mengkom. Hak 3 takjes dille grof en meng dit met de parelcouscous.
  3. Bak de baby spinazie licht op met een beetje olijfolie en voeg toe aan de parelcouscous. Voeg vervolgens nog de olijfolie en het sap van een halve citroen toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Spread:

  1. Giet de rode biet af in de gootsteen en vang de Servero Rode Bieten op.
  2. Doe de helft van de rode bieten, de crème fraîche, citroensap van anderhalve citroen en 6 takjes dille in een keukenmixer. Mix dit gedurende 1,5 minuut tot een gladde dikke massa.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Zet de spread aan de kant en bewaar voor het opmaken van het gerecht.

Salade:

  1. Begin met de opbouw van de salade door de bietenspread te verdelen over de bodem van het bord. Maak een cirkel van circa anderhalve centimeter dik.
  2. Verdeel de parelcouscous salade in het midden van de bietenspread op een hoopje, zorg dat de buitenranden van de spread vrij blijven.
  3. Garneer de salade vervolgens af met de stukjes geitenkaas, reepjes rode biet, bosui en de pistachenootjes.
  4. Serveer de salade als lunch, voorgerecht of tussengerecht. Eet smakelijk!