Bonne Femme met Servero Erwten en Wortelen

Bonne Femme met Servero Erwten en Wortelen

Stap in de klassieke Franse keuken

Bonne Femme is een traditioneel Frans gerecht dat bekend staat om zijn eenvoud en heerlijke combinatie van aardappelen, uien en spek. In dit recept voegen we Servero Erwten en Wortelen toe, waardoor het gerecht een extra dosis groenten en smaak krijgt.

Bonne Femme met Servero Erwten en Wortelen

Stap in de klassieke Franse keuken en ontdek de heerlijke smaken van Bonne Femme met een verrassende twist. In dit recept voegen we de smaakvolle Servero Erwten en Wortelen toe, waardoor dit gerecht een kleurrijke en voedzame upgrade krijgt.

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 2 potten Servero Doperwten en Wortelen
  • 450 gram mini krieltjes (voorgekookt)
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Klontje roomboter
  • ½ bosje peterselie
  • 1 grote witte ui

Zo maak je het

  1. Maak de witte ui schoon en snijd in halveringen. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in dunne plakjes. Hak een half bosje peterselie fijn en zet aan de kant.
  2. Bak in een grote koekenpan het spek op middelhoog vuur, voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de ui en champignons toe. Bak dit op middelhoog vuur voor 5 minuten.
  3. Smelt in een andere koekenpan een klontje roomboter. Bak hier de krieltjes in op middelhoog vuur, tot ze mooi goudbruin kleuren. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan met spek, ui en champignons.
  4. Laat de 2 potten Servero Doperwten en Wortelen uitlekken en voeg toe aan de koekenpan. Voeg ook de gehakte peterselie toe aan het geheel en verwarm nog 3 minuten rustig door. Verdeel over 4 borden en eet smakelijk!