Chili sin Carne met Servero Rode Kidneybonen

Chili sin Carne met Servero Rode Kidneybonen

Een hartige bonenstoofpot zonder vlees

Chili sin Carne is een populaire vegetarische variant van de traditionele chili con carne, die draait om de heerlijke smaken van bonen, groenten en kruiden. In dit gerecht vervangen we het vlees door Servero Rode Kidneybonen, die bekend staan om hun romige textuur en stevige smaak.

Chili sin Carne met Servero Rode Kidneybonen

Betreed de wereld van de smaakvolle Tex-Mex-keuken met deze heerlijke Chili sin Carne, een hartige bonenstoofpot zonder vlees. In dit recept gebruiken we de heerlijk romige Servero Rode Kidneybonen om een rijke en bevredigende textuur te creëren, terwijl we genieten van de smaakvolle combinatie van kruiden en groenten.

Ingrediënten
voor 2 tot 3 personen

  • 300 gram tomaten passata
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 blik Servero Kidneybonen
  • 150 gram mais
  • 1 witte ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 el komijn
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl cacaopoeder
  • Olijfolie
  • Optie: Rijst of wraps
  • Optie: Verse koriander

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan een en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg hier alle kruiden aan toe en verhit dit op laag vuur voor circa 1 minuut.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes. Voeg de mais en paprika toe aan de koekenpan. Bak alles voor ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de tomatenpuree en tomaten passata toe en roer goed door. Draai het vuur laag en laat gedurende 30 minuten zacht doorkoken.
  4. Spoel ondertussen de kidneybonen af in een vergiet en voeg deze voor de laatste 3 minuten toe.
  5. Serveer de Chili sin Carne met verse koriander, rijst en/of wraps. Eet smakelijk!