Havermoutcake met Servero Appelmoes

Havermoutcake met Servero Appelmoes

Een perfecte balans van smaken

Geniet van een heerlijk en voedzaam dessert met onze Havermoutcake met Servero Appelmoes! Deze smaakvolle cake combineert de gezonde eigenschappen van havermout met de zoete en fruitige smaak van Servero Appelmoes.

Havermoutcake met Servero Appelmoes

De zachte textuur van de havermoutcake gecombineerd met de frisheid van de appelmoes zorgt voor een perfecte balans van smaken. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze Havermoutcake met Servero Appelmoes is een uitstekende keuze. 

Ingrediënten
voor 12 personen

  • 3 eieren
  • 200g havermout
  • 1 potje (345g) Servero Appelmoes met Stukjes
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 115g ongezouten pecannoten
  • 100g gedroogde cranberry’s
  • Snufje zout

Ook nodig:

  • Cakevorm
  • Bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg hier de havermout, Servero Appelmoes met Stukjes, kaneel, het bakpoeder en een snufje zout aan toe. Meng dit goed.
  3. Hak de pecannoten grof en voeg met de cranberry’s toe aan het beslag.
  4. Schep vervolgens het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm.

Deze havermoutcake is heerlijk als ontbijt of bij de koffie/thee.

TIP: 
Snijd de cake in plakjes en verpak afzonderlijk. De cake blijft dan tot 3 maanden goed in de vriezer. Zo kun je nog langer genieten van deze heerlijke cake!

Probeer ook eens met pistachenootjes of rozijntjes.