Sandwichbrood met geitenkaas, spek en appelmoes

Sandwichbrood met geitenkaas, spek en appelmoes

Voor de lichte lunch of zelfs als feestelijk hapje

Ontdek de perfecte combinatie van hartig en zoet met ons recept voor sandwichbrood met geitenkaas, spek en appelmoes! Dit smaakvolle en verrassende broodje biedt een heerlijke mix van smaken en texturen

Sandwichbrood met geitenkaas, spek en appelmoes

De romige geitenkaas smelt samen met het knapperige spek, terwijl de zoete en fruitige appelmoes zorgt voor een verfrissend contrast. Of je nu kiest voor een lichte lunch, een snel avondmaal of zelfs een feestelijke hap tijdens een brunch, dit sandwichbrood is een ware traktatie. Bereid met verse ingrediënten en eenvoudig te maken, kun je binnen no-time genieten van deze smaakvolle creatie. 

Ingrediënten 
voor 6 personen

  • 14 eetlepels Servero Appelmoes met Stukjes
  • 1 rustiek brood
  • 100 gram ontbijtspek
  • 2 rode uien
  • 4 handen verse spinazie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Kneepje balsamico azijn,
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes ontbijtspek op een vel bakpapier en bak ze in ongeveer 8 minuten krokant in de oven (crispy ontbijtspek).
  2. Snijd de ui in dunne ringen en bak ze in een koekenpan zacht en een beetje bruin. Kruid met peper en zout en blus af met een beetje balsamico azijn.
  3. Leg het brood op z’n kant en snijd het kapje eraf, hol het brood helemaal uit. Je kunt deze binnenkant gebruiken om croutons te maken voor op een salade. Als het brood leeg is kun je beginnen met het vullen.
  4. We gaan mooie laagjes maken. Begin met een bedje verse spinazie, daarop leg je 100 gram zachte geitenkaas en deze druk je met de achterkant van een lepel plat. Besmeer met 2 eetlepels Servero Appelmoes met Stukjes en daarbovenop gaat de helft van het crispy ontbijtspek en de rode ui. Druk goed aan en bouw daarbovenop nog zo’n zelfde laag totdat het brood goed gevuld is. Druk de bovenkant er bovenop en wikkel het in plasticfolie en laat het tot gebruik rusten. Snijd het brood in mooie punten en serveer direct. Eet smakelijk!

TIP:
Wat mag er absoluut niet ontbreken bij een zomerse picknick? Dit heerlijke sandwichbrood. Een smakelijke verrassing als je het opensnijdt. Superleuk voor bijvoorbeeld een picknick of de paasbrunch. Weet jij al waar je dit brood bij gaat serveren?