Shakshuka met Servero Doperwt

Shakshuka met Servero Doperwt

Reis mee naar het Midden-Oosten en geniet van de smaken van Shakshuka

In dit recept combineren we de klassieke Shakshuka met de heerlijke Servero Doperwt, waardoor het een verfrissende en kleurrijke draai krijgt.

Shakshuka met Servero Doperwt

Reis mee naar het Midden-Oosten en geniet van de smaken van Shakshuka, een heerlijk en voedzaam gerecht met een twist. In dit recept geven we de klassieke shakshuka een verfrissende draai. We maken groene shakshuka met de heerlijke doperwten van Servero.

Ingrediënten
voor 2 personen

  • ½ venkel
  • 200 gram groene aspergetips
  • 50 gram Servero Doperwt
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 el verse pesto
  • 2 radijsjes
  • 50 gram feta
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • 2 eieren
  • Optie: Brood

Zo maak je het

  1. Maak de venkel schoon door de onderkant en de groene stengels aan de bovenkant eraf te snijden. Halveer daarna de venkel in de breedte en verwijder de kern. Leg de venkel plat en snijd er dunne reepjes van.
  2. Halveer de groene aspergetips in 2 gelijke delen. Zet een pan met water op het vuur en kook de 2 eieren voor 7 minuten.
  3. Doe de erwten in een zeef en laat uitlekken boven de gootsteen. Snijd de radijsjes in dunne plakje en snijd de feta in kleine blokjes, zet dit aan de kant.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de venkel en groene aspergetips op middelhoog vuur voor circa 4 minuten. Voeg hier ook de spinazie en de erwten aan toe en verwarm totdat de spinazie geslonken is.
  5. Schep hier één eetlepel pesto doorheen en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog circa 1 minuut.
  6. Verdeel het groente mengsel over 2 borden en garneer met de gekookte eieren, radijs en feta blokjes. Serveer de groene shakshuka eventueel met brood. Eet smakelijk!