Speculaas Appelmoescake

Speculaas Appelmoescake

Voor de liefhebber van herfstige smaken

De kruidige smaak van speculaas zorgt voor een warme en uitnodigende geur, waardoor deze cake een favoriet wordt bij het koude weer. Of je het nu als dessert serveert met een bolletje ijs of als traktatie bij de koffie.

Speculaas Appelmoescake

Deze smaakvolle cake is perfect voor liefhebbers van herfstige smaken en een vleugje specerijen. Met de toevoeging van Servero appelmoes krijgt de cake een vochtige textuur en een subtiele zoetheid.

Ingrediënten
voor 6 tot 12 personen

  • 250 gram Servero Appelmoes
  • 150 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels kaneel
  • Lekkere dingen om de cake mee te versieren…bijv.: gesmolten chocolade, snoepjes, koekjes etc.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Mix in een kom eerst alle droge ingrediënten door elkaar: suiker, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, speculaaskruiden, kaneel en een snufje zout.
  3. Daarna doe je de natte ingrediënten erbij en mix je het geheel goed door elkaar. De eieren, Servero Appelmoes , vanille extract.
  4. Giet de mix in de bakvorm en zet deze 50 minuten in een oven op 160 graden. Even af laten koelen en daarna kun je de cake versieren!

TIP:
Een heerlijk feestelijke cake voor het najaar. Extra leuk om te decoreren met sinterklaas snoepjes voor 5 december. Wees lekker creatief! Leuk om samen te bakken met de kids.