Thaise curry met Servero Gebroken Sperziebonen

Thaise curry met Servero Gebroken Sperziebonen

Exotische smaakexplosie

De basis van deze curry is de rijke en aromatische Thaise currypasta, die verkrijgbaar is in de meeste supermarkten. Combineer de currypasta met kokosmelk en Servero Gebroken Sperziebonen voor een vullende en voedzame maaltijd. De sperziebonen voegen niet alleen een heerlijke knapperigheid toe, maar ook een flinke dosis voedingsstoffen.

Thaise curry met Servero Gebroken Sperziebonen

Stap in de exotische wereld van de Thaise keuken met dit heerlijke recept voor Thaise curry met Servero Gebroken Sperziebonen. Deze curry is een smaakexplosie van pittige en romige smaken, perfect gebalanceerd met de knapperige textuur van de gebroken sperziebonen. Bereid je voor op een culinaire reis vol kruiden en specerijen terwijl je deze eenvoudige maar heerlijke curry zelf maakt.

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 20 gram olijfolie
  • 2 witte uien
  • Halve rode chilipeper
  • 90 gram gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram Servero Gebroken Sperziebonen
  • 125 gram Basmati rijst
  • Optie: Libanees brood

Zo maak je het

  1. Maak de witte ui schoon en snijd deze in halveringen. Schil daarna de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes van ca. 1,5x1,5cm. Halveer de rode chilipeper en verwijder de zaadlijst en de pitjes. Snijd deze halve chilipeper in kleine reepjes.
  2. Zet een pan met ruim water op het vuur en kook hierin de rijst volgens de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en rode peper aan voor ongeveer één minuut. Voeg de gele curry pasta toe en verhit dit ook voor ongeveer één minuut.
  4. Voeg de kokosmelk toe, roer door en draai het vuur laag. Laat de curry gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg na 10 minuten de zoete aardappelblokjes toe en kook dit tot het beetgaar is.
  6. Laat de Servero Gebroken Sperziebonen uitlekken in een zeef boven de gootsteen en voeg dit op het einde toe aan de curry.
  7. Verdeel de basmati rijst over 2 borden en schep hier de curry over. Serveer de curry eventueel nog met Libanees brood. Eet smakelijk!